PoĹĄaljite brzi upit

Ime i prezime: Izaberite smjeĹĄtaj
Datum dolaska
Kontakt e-mail: Broj osoba
Datum odlaska
Istražite Brač

 

Otok Brač i Postira


Gradić uz more svega 10 km udaljen od trajektnog pristaništa u Supetru. Mjesto je  okruženo pitomim uvalama, maslinicima, vinogradima i borovom šumom. Ima svoju ambulantu, banku, poštu, crkvu i školu, restorane i kafiće. Postira imaju svoje fešte, fijere i dobre ljude. Postira su mjesto koje će Vam ispričati lijepu priču o Mediteranu kakav je nekad bio.

Postira su lijepa u svako godišnje doba. Već u siječnju kite se cvijetom badema. I kad pokladno ludovanje utihne, a “maračke“ bure pročiste more i provjetre kraj, propupaju vinogradi i smokovici, a dolci i proplanci ozelene. Postira ljeti izadašno pokazuju svoju gostoljubljivost. Mnoge plaže i uvale ožive, na rivi, kaletama i pjacama sa stoljetnim “kogulama“, isprepliće se pjesma Nazorovog cvrčka sa pjesmom nekih novih stanovnika. Postira su lijepa i u jesen. Prepuštena sama sebi, zabavljaju se berbom grožđa, mandarina i maslina. Postira ni zimi ne ostaju bez čari: badnjak, Božić, etnokolorit crkvenih obreda, kolendanje, duge večeri okolo kamina, dok vani bura probija u srž kostiju. U jesen ubrana česmina gori, grije i sjetno doziva u sjećanje neka davna vremena mitskog Brača o kojima Nazor, rođen u ovom gradiću, govori u svome “Lodi“.

Dol

Specifično staro bračko naselje, oko dva kilometra južno od Postira. Dolske kuće uklopljene su u prirodne stijene, a brojne špilje u samom naselju i okolici čine ga pomalo tajnovitim.


Splitska

 

Ljupko naselje uz more, u uvali s borovim šumarcima. Splitska je idilično naselje koje živi u ozračju nekog osobitog mira i jednostavnog ritma. Karakteristične kuće slikovitih pročelja pravi su spomenik ambijetalnog graditeljstva.


Škrip

 

Najstarije bračko naselje. Smješten na brežuljku nedaleko od mora, na putu između Nerežišća i Splitske, odnosno Postira, odiše dahom davnih stoljeća.


Pustinja Blaca

 

Jedna od najoriginalnijih otočkih etnoloških zanimljivosti. Nastala je u XVI stoljeću, dolaskom poljičkih svećenika glagoljaša u prostor bračkog bespuća, gdje su pod strmom liticom podigli naseobinu. Pustinja Blaca oblikovana je kao sklop međusobno povezanih kuća: pustinjački stan, gospodarske zgrade, kapelica i škola za djecu iz obližnjih pastirskih naselja. Pustinja je danas napuštena, ali su ostala mnoga svjedočanstva o svestranom životu blatačkih pustinjaka. Pustinja Blaca je istaknuti kulturni spomenik koji vrijedi vidjeti.


Vidova gora

 

Najviši vrh Brača (778 metara). Južna strana Vidove gore poprilično je strma stoga se Bol i čitav obalni pojas sa Zlatnim ratom vide kao na dlanu. Sa sjeverne strane Vidove gore, prema unutrašnjosti otoka prostiru se šumska područja.


Zmajeva špilja

 

Nedaleko od Murvice prvorazredni je spomenik pećinskog samostanskog života redovnika glagoljaša. U njoj je veliki reljef isklesan u živoj stijeni, s prikazom borbe Dobra i Zla, Svijetla i Tame, a nadahnut je apokaliptičkim vizijama iz Knjige Otkrivenja sv. Ivana Apostola. Do ovog «čudesnog samostana», 300 metara iznad mora i nekoliko stotina metara ispod najvišeg vrha otoka Brača, treba se popeti puteljkom, te na dolasku zaroniti u njegov mir i tajanstvenost, a potom se s visine na zaravni pred ulazom u Zmajevu špilju diviti širini i ljepoti vidika.


Uvala Lovrečina

 

Od Postira, do 4 km udaljene uvale Lovrečina, vodi stara pješačka cesta pod krošnjama gustih borova na kojoj se može uživati u jasnim morskim vidicima. Do uvale Lovrečina moguć je pristup morem i brodovima. Ono što ju čini privlačnim izletištem su slikovite ruševine ranokršćanske bazilike, pješčana plaža sa izvorima slatke vode, te uživanje u gastronomskim užicima ekološki uzgojene hrane.


Pogledajte ostalu ponudu našeg smještaja

 

U pažljivo obnovljenom starom zdanju, u ambijentu posebne ljepote nudimo 2 apartmana za 4 i 3 osobe...

Hotel Vrilo pruža ugodnu atmosferu malog hotela visokog estetskog i ugostiteljskog standarda...

Hotel ima 4 zvjezdice i nalazi se u centru Postira na svega nekoliko koraka od mora...

Svaki od naših 15 modernih i udobnih apartmana prima 4 osobe... Staro zdanje tradicionalne dalmatinske arhitekture rekonstruirano u izvornom obliku...

web hosting powered by Toni Informatika LTD